Header Image

Calatorie

Asigurarea de calatorie este o asigurare destinata sa acopere cheltuielile medicale, anularea calatoriei, pierderea bagajelor, accidentul de zbor si alte pierderi suferite in timpul calatoriei.

Asigurarea de calatorie poate fi, de obicei, emisa in momentul rezervarii unei calatorii care sa acopere exact durata acestei calatorii, sau o polita „calatorii multiple” poate acoperi un numar nelimitat de calatorii intr-un interval de timp stabilit. Unele polite ofera optiuni medicale mai mici sau mai mari; cele mai mari sunt in special pentru tarile care au costuri medicale mari, cum ar fi Statele Unite.

Unii emitenti de carduri de credit ofera asigurare automata de calatorie daca se platesc aranjamente de calatorie pentru utilizarea cardurilor de credit, dar aceste polite sunt generice si trebuie sa se acorde o atentie deosebita luarii in considerare a cerintelor personale. Exista multe polite de asigurare de calatorie disponibile pe piata, dar trebuie sa se tina seama de ce evenimente sunt acoperite de fiecare polita si ce exceptii si limite se aplica, pe langa alte detalii.

Daca inca nu esti convins de importanta unei asigurari medicale de calatorie in strainatate, gandeste-te la riscurile pe care o astfel de polita le acopera. Printre cele mai importante:

cheltuielile aferente repatrierii medicale
cheltuielile aferente repatrierii in caz de deces

transportul de urgenta (asigurat de un echipaj de specialitate) la cea mai apropiata unitate medicala

interventiile chirurgicale de urgenta

in anumite situatii, asiguratorul poate achita cheltuielile de repatriere si/sau inmormantare

Alte despagubiri

Unele polite acorda despagubiri si in cazul producerii unor evenimente precum: întârzierea zborului, intarzierea bagajelor, pierderea bagajelor, pierderea documentelor, pierderea sau furtul telefonului mobil si chiar raspundere civila fata de terti.

tratamentul ambulatoriu

procedurile de diagnosticare, materialele sanitare si medicamentele prescrise de medic

tratamentul efectuat in conditii de spitalizare specializate

transferul la o clinica de specialitate, daca este recomandat de medic

cheltuielile telefonice strict necesare prilejuite de anuntarea evenimentului asigurat

Alte despagubiri

In schimbul unei sume aditionale, o polita medicala de calatorie in strainatate poate acoperi si riscuri aferente sporturilor de agrement, cum ar fi: ski, ski nautic, snowboard, patinaj, surfing, echitatie, carting, ciclism montan, rafting, alpinism, etc.

25

ani EXPERIENTA

400

PROFESIONISTI

17

Distinctii

40

parteneriate

Vreau sa aflu detalii


    Top