Header Image

Calatorie

Asigurarea de călătorie este o asigurare care acoperă cheltuielile medicale, anularea călătoriei, pierderea bagajelor, accidentul de zbor și alte pierderi suferite în timpul călătoriei.

Asigurarea de călătorie poate încheiată pe durata unei călătorii, sau pentru călătorii multiple  pentru un interval de timp stabilit, de regulă, 12 luni.

Unii emitenți de carduri de credit oferă asigurare automată de călătorie dacă se plătesc aranjamente de călătorie prin utilizarea cardurilor de credit, dar aceste polițe sunt generice și trebuie să se acorde o atenție deosebită luării în considerare a cerințelor personale. Există multe polițe de asigurare de călătorie disponibile pe piață, dar trebuie să se țină cont de evenimentele care sunt acoperite de fiecare poliță și ce excepții/limite se aplică, pe lângă alte detalii.

Dacă încă nu ești convins de importanța unei asigurări medicale de călătorie în străinătate, gândește-te la riscurile pe care o astfel de poliță le acoperă. Printre cele mai importante:

cheltuielile aferente repatrierii medicale
cheltuielile aferente repatrierii în caz de deces

transportul de urgență (asigurat de un echipaj de specialitate) la cea mai apropiată unitate medicală

intervențiile chirurgicale de urgență

în anumite situații, Asigurătorul poate achita cheltuielile de repatriere și/sau înmormântare

Alte despăgubiri

Unele polițe acordă despăgubiri și în cazul producerii unor evenimente precum: întârzierea zborului, întârzierea bagajelor, pierderea bagajelor, pierderea documentelor, pierderea sau furtul telefonului mobil și chiar răspundere civilă față de terți.

tratamentul ambulatoriu

procedurile de diagnosticare, materialele sanitare și medicamentele prescrise de medic

tratamentul efectuat în condiții de spitalizare specializate

transferul la o clinică de specialitate, daca este recomandat de medic

cheltuielile telefonice strict necesare prilejuite de anunțarea evenimentului asigurat

Alte despăgubiri

În schimbul unei sume adiționale, o poliță medicală de călătorie în străinătate poate acoperi și riscuri aferente sporturilor de agrement, cum ar fi: ski, ski nautic, snowboard, patinaj, surfing, echitație, carting, ciclism montan, rafting, alpinism, etc.

25

ani EXPERIENță

400

PROFESIONIșTI

17

Distincții

40

parteneriate

Vreau să aflu detalii


    Top