Acasa / Despre noi

Despre noi

Asigest Romania este parte dintr-un grup international, independent de brokeri de asigurare, fondat in Italia acum mai bine de un sfert de secol. La nivel international, grupul Asigest desfasoara activitatea de brokeraj cu mai bine de 700 de profesionisti. Asigest Romania ofera consultanta si servicii in domeniul asigurarilor cu cei peste 200 de angajati si parteneri, la nivel national atat prin unitatile proprii cat si prin cele ale partenerilor sai. Mentinerea in topul brokerilor pe segmentul de asigurari corporate precum si dezvoltarea continua a retelei de parteneri constituie echilibrul si stabilitatea necesara continuitatii companiei in piata asigurarilor din Romania.

Istoria Asigest incepe in anul 1994, anul in care ne-am infiintat, cu scopul principal de a acorda consultanta in domeniul asigurarilor pentru investitorii straini care incepeau afaceri in Romania.

Membrii fondatori ai Asigest aveau experienta in asigurari, in pietele cu traditie in domeniu, iar lor li s-a alaturat si un avocat specializat in drept comercial. Printre primii nostri clienti au figurat o fabrica de mobila si reteaua de benzinarii AGIP, iar colaborarea cu acestia a fost una durabila, de peste 10 ani.

In cei aproape 25 de ani de activitate sunt cateva momente care ne-au marcat existenta. De exemplu, anul 1997 ne-a adus colaborarea cu RELAD, o colaborare impresionanta prin volumul de business si experientele atrase. Mai departe, un alt moment marcant a fost parteneriatul cu CEFIN (Iveco) si intrarea noastra pe piata de retail. In anul 2013, am inceput dezvoltarea retelei la nivel national.

In prezent, mai mult decat atat, compania Asigest se poate mandri ca este parte a Asigest Holding, un broker de asigurare international si independent, cu sediul central in Biella – Italia si cu sucursale in sase tari europene.

Dar nu totul a fost mereu asa de roz ca astazi. Cel mai dificil moment in istoria noastra este legat de criza financiara din 2008, moment pe care l-am depasit numai datorita intrarii pe piata de retail, actiune in urma careia a rezultat o stabilizare a portofoliului. La polul opus, credem ca cea mai importanta realizare a noastra de pana acum este mentinerea in topul brokerilor pe segmentul de asigurari corporate. In 2017, am intermediat prime de circa 20 milioane de euro, rezultat care ne-a plasat intre locurile 15 si 20.

25

ani EXPERIENTA

400

PROFESIONISTI

17

Distinctii

40

parteneriate

Vreau sa aflu detalii


    Top