Acasa / Event / Ar fi nevoie de 150 de ani pentru ca asiguratorii sa poata plati pierderile din intreruperea activitatii din cauza COVID-19

Ar fi nevoie de 150 de ani pentru ca asiguratorii sa poata plati pierderile din intreruperea activitatii din cauza COVID-19

Nov
1

Conform www.insurancejournal.com asigurătorii mondiali de P&C ar trebui sa incaseze primele de asigurare pentru asigurarea de tip B.I. (business interruption) timp de 150 de ani, pentru a absorbi pierderea de productie globala estimata la 4,5 miliarde de dolari SUA provocata de pandemia COVID-19 si gestionarea acesteia in 2020.

In prezent, asigurătorii P&C incasează 1,6 trilioane USD in prime anuale pentru toate politele, cu doar 30 miliarde USD din totalul respectiv pentru politele de tip B.I., care reprezinta mai putin de 2% din piata globala a asigurarilor P&C, potrivit unui raport al Asociatiei de la Geneva intitulata „O investigație privind asigurabilitatea riscului de pandemie”.

COVID-19 a expus masiv un decalaj de protectie in domeniul riscului de continuitate a activitatii. Mai putin de 1% din pierderea estimata la 4,5 miliarde de dolari din PIB la nivel mondial pentru 2020 (potrivit Băncii Mondiale) va fi acoperita de asigurarea de intrerupere a afacerii, care este, in general, destinata si declansata doar de daune fizice.

Citeste mai mult…

 

Top