Acasa / Event / Asigura-te ca esti in siguranta: recomandari in caz de canicula pentru populatie

Asigura-te ca esti in siguranta: recomandari in caz de canicula pentru populatie

Jun
25

Canicula reprezinta un fenomen de risc nu doar pentru persoane vulnerabile, ci si pentru intreaga populatie, atat cand oamenii se afla in spatiul public, cat si atunci cand stau acasa. In acest context, in cadrul comunitatii online Asigura-te, sub egida careia se desfasoara, in fiecare an, campania nationala „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”, au fost lansate cateva sfaturi de siguranta pentru aceasta perioada.

Asadar, in caz de canicula se recomanda:

 

  • Ramai in casa si limiteaza expunerea la soare.
  • Mananca regulat, echilibrat si usor. Consuma fructe si legume proaspete, iaurt. Evita alimentele cu un continut sporit de grasimi, in special de origine animala. Evita utilizarea sarii.
  • Bea multa apa pentru a ramane hidratat. Bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apa, sucuri naturale din fructe si ceaiuri caldute (soc, musetel, urzici). Evita consumul bauturilor alcoolice sau al celor cu cofeina sau zahar (carbogazoase). Persoanele care au epilepsie, sufera de inima, rinichi sau ficat au restrictionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de retinere a lichidelor, de aceea trebuie sa consulte un medic inainte de a creste aportul acestora.

Citeste mai mult…

Top