Acasa / Event / Culturi agricole neasigurate in Romania

Culturi agricole neasigurate in Romania

Jun
11

Conform 1asig.ro, doar 20% din culturile agricole sunt asigurate. Subventiile ar putea dubla acest procent

Romania este una dintre cele mai importante tari din Europa in ceea ce priveste agricultura. Avem o suprafata de 13,3 milioane de hectare din care 8,3 milioane de hectare de teren arabil. Conform MADR, doar aproximativ 1,8 – 2 milioane de hectare sunt asigurate, respectiv circa 21% din suprafata cultivata, potrivit informatiilor prezentate de Iulia NICOLA, Specialist Asigurari Generale (non-auto), UNSAR.

Potrivit lui Calin MATEI, Membru UNSAR si Director General Adjunct al GROUPAMA Asigurari, prezent la evenimentului „Scoala pentru Jurnalisti”, organizat in weekendul 7-9 iunie 2019 de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, introducerea subventiilor pentru asigurarile agricole, in baza submasurii 17.1 – „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, ar putea dubla gradul de penetrare al acestor asigurari.

„Unul dintre lucrurile pe care, impreuna cu UNSAR, le-am sustinut in fata MADR, se numara ideea ca asigurarile agricole vor deveni mai accesibile, vor fi cumparate de mai multi si nu vom mai avea doar 20% penetrare, ci poate sa creasca spre 30-40%. Pe de alta parte, fermierii vor cumpara mai multe riscuri, isi vor permite sa cumpere si riscul de seceta – unul dintre cele mai importante riscuri din tara”, a spus Calin MATEI.

Citeste mai mult…

 

Top