Acasa / Event / Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a provocat daune imense

Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a provocat daune imense

Apr
16

 

Catedrala Notre Dame din centrul Parisului, una dintre cele mai valoroase si mai vizitate monumente din lume, a fost cuprinsa, luni seara, de un incendiu devastator care a provocat „daune colosale”, scrie presa internationala. Una dintre turle si acoperisul s-au prabusit, dar zidurile exterioare si cele doua clopotnite nu s-au prabusit.

Nu este clara cauza incendiului, izbucnit in jurul orei locale 18:50 (19:50, ora Romaniei), insa oficialii sustin ca ar putea avea legatura cu lucrarile de renovare. Lucrarile de restaurare insumeaza 120 de milioane de euro, a declarat un reprezentant al Notre Dame Paris pentru ABC News.

Dupa aproape opt ore de lupta cu flacarile, pompierii au anuntat in cursul noptii ca focul este acum sub control.

Pericolul incendiului de la Notre Dame a fost indepartat a declarat, marti dimineata, Laurent Nunez, secretar de stat in Ministerul de Interne al Frantei. Marti va avea loc o intalnire cu experti si arhitecti care vor incerca sa afle daca structura este stabila si pompierii pot patrunde in interiorul Catedralei pentru a face inventarul pagubelor produse de incendiul care a ars intregul acoperis si turla centrala.

Citeste mai mult…

Top