Acasa / Event / Preturile RCA pot creste ca urmare a practicilor unor service-uri. Diferente majore intre tarifele percepute

Preturile RCA pot creste ca urmare a practicilor unor service-uri. Diferente majore intre tarifele percepute

Aug
3

UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Roma
nia a realizat un studiu, in cadrul caruia s-a urmarit determinarea modului in care o unitate reparatoare auto executa o oferta de reparatie catre un client, pe de-o parte in situatia in care acesta are autovehiculul asigurat, iar pe de alta parte in cazul in care nu detine asigurare. Astfel s-au constatat diferente de pret triple intre cele doua situatii.
 
Astfel, daca proprietarul unei masini avariate Skoda Octavia, care nu are asigurare, va plati un pret mediu de 501,03 lei pentru revopsirea unei bare fata (cel mai mic pret: 336,13 lei si cel mai mare pret: 786,27 lei), in timp ce tariful mediu achitat de catre un sofer care detine asigurare este de 1505,42 lei (cel mai mic pret: 1172,84 lei si cel mai mare pret: 1709,27 lei).
 
Iar pentru inlocuirea unui far dreapta, piesa originala, pretul mediu pentru masina neasigurata este de 528,44 lei, in timp ce in cazul in care reparatia se face prin polita de asigurare pretul mediu este de 814 lei.
 
Top